+ 86-546-8531366

[email dilindhungi]

EN
Kabeh Kategori

Omah>News

NEWS

Meksiko bakal mungkasi ekspor minyak ing taun 2023 kanggo nyukupi kabutuhan bahan bakar dhewe

Wektu: 2021-12-31 Hit 8

MEXICO CITY (Bloomberg) --Meksiko rencana kanggo mungkasi ekspor minyak mentah ing taun 2023 minangka bagean saka strategi pemerintah nasionalis Andres Manuel Lopez Obrador kanggo nggayuh swasembada ing pasar bahan bakar domestik.

Pemex bakal nyuda ekspor minyak mentah dadi 435,000 barel sedina ing taun 2022 sadurunge ngilangi penjualan menyang klien ing luar negeri ing taun sabanjure, ujare Chief Executive Officer Octavio Romero sajrone konferensi pers ing Mexico City, Selasa.

Pamindhahan kasebut minangka bagean saka dorongan Lopez Obrador kanggo nggedhekake produksi bahan bakar domestik Meksiko tinimbang ngirim lenga menyang luar negeri nalika ngimpor produk olahan sing larang, kayata bensin lan solar. Meksiko saiki tuku akeh bahan bakar sing dikonsumsi saka kilang AS.

Yen kawujud, janji Pemex bakal menehi tandha mundur saka pasar minyak internasional dening salah sawijining pemain paling misuwur ing dekade kepungkur. Ing puncak ing taun 2004, Pemex ngekspor meh 1.9 yuta barel saben dina menyang kilang saka Jepang menyang India, lan dadi peserta ing rapat-rapat dening Organisasi Negara-negara Pengekspor Minyak minangka pengamat.

Pungkasan wulan, perusahaan Meksiko adol ing luar negeri luwih saka siji yuta tong saben dina, miturut data Pemex.

Pengurangan ekspor bakal ditindakake nalika Pemex nambah pangolahan minyak mentah domestik, sing bakal tekan 1.51 yuta barel dina ing 2022 lan 2 yuta barel saben dina ing 2023, ujare Romero. Pengebor Meksiko bakal ngluku kabeh produksi menyang enem kilang, kalebu fasilitas sing lagi dibangun ing negara bagian kidul-wétan Tabasco lan siji liyane sing dituku ing cedhak Houston, Texas. Tanduran iki dianggep minangka bagéan saka sistem panyulingan Meksiko sanajan dumunung ing tapel wates AS.

Kilang-kilang Asia, sing nyathet luwih saka seprapat ekspor minyak mentah Meksiko, samesthine bakal nanggung beban ekspor. Pengurangan kasebut samesthine bakal nyebabake panyuling ing Korea Selatan lan India sing paling angel, kanthi potongan sing luwih cilik katon kanggo para panuku ing AS lan Eropa, amarga Pemex mundur saka rencana sadurunge kanggo diversifikasi adoh saka pasar AS.