+ 86-546-8531366

[email dilindhungi]

EN
Kabeh Kategori

Omah>News

NEWS

Rega minyak tekan dhuwur patang minggu amarga pasar akun Omicron

Wektu: 2021-12-31 Hit 10

Miturut Julia Fanzeres ing 12/27/2021 saka worldoil

(Bloomberg) - Minyak wungu bebarengan karo pasar ekuitas amarga investor nimbang panyebaran omicron kanthi cepet marang pratandha sing bisa uga luwih entheng tinimbang varian sadurunge.

West Texas Intermediate berjangka ngluwihi $75 tong minyak ana kanggo pisanan ing sasi ing tengah dagang cahya. Infeksi omicron saben dina ing AS wis ngluwihi gelombang delta, lapor CNN, dene China ngirim kasus paling dhuwur wiwit Januari. Ewonan telat lan pembatalan penerbangan ing AS sing disebabake saka penyakit karyawan maskapai minangka pangeling yen varian Covid sing luwih nular isih bisa nyebabake kacilakan.

Senadyan panyebaran omicron lan pembatalan maskapai, nomer mobilitas kuwat sajrone liburan, ujare John Kilduff, mitra pendiri ing Again Capital LLC. Kegiatan ekonomi sing kuwat wis dadi "rebound ing panjaluk petroleum, sing kita weruh esuk iki."

Minyak bakal entuk bathi saben taun sawise mbalek maneh saka pandemi, nanging rally wis goyah ing sawetara minggu kepungkur, sebagian amarga kuwatir babagan omicron. Ana sawetara pratandha saka konsumsi softening ing Asia lan struktur pasar crude wis weakened Ngartekno, nuduhake over-supply ing mangsa cedhak.

Struktur pasar kanggo pathokan internasional Brent crude wiwit nuduhake pratandha optimisme. Panyebaran wektu cepet - jurang antarane rong kontrak paling cedhak - wis bali menyang pola bullish ing dina-dina pungkasan sawise flipping sedhela menyang struktur contango bearish. Panyebaran ana 33 sen ing mundur ing dina Senin, dibandhingake karo 10 sen ing contango udakara seminggu kepungkur.

prices:
● WTI kanggo pangiriman Februari mundhak $1.82 dadi $75.61 per barel jam 12:53 ing New York
● Brent kanggo pemukiman Februari mundhak $2.51 dadi $78.65 per barel

Omicron sing nyebar kanthi cepet wis meksa maskapai mbatalake sawetara layanan amarga kekurangan kru, ngancam mundhak maneh panggunaan bahan bakar jet. Anthony Fauci, penasihat medis utama Presiden Joe Biden, ujar manawa Amerika kudu waspada marang galur anyar kasebut, sanajan ana bukti yen gejala kasebut bisa uga kurang abot, amarga jumlah kasus isih bisa ngatasi rumah sakit.

Sauntara kuwi, rembugan kanggo nguripake maneh perjanjian nuklir antarane Iran lan kakuwasan donya wis pindhah menyang negara limbo. Persetujuan nuklir Iran bisa mbukak dalan kanggo nerusake aliran minyak mentah resmi. Uni Eropa ujar manawa para negosiator kudu nyepetake upaya kanggo ngrampungake konflik antarane Tehran lan Washington.